[Company Logo Image]

Home Galerija slika Galerija tekstova O nama i kontakt

UPS! - Umaški pokret za slobodu

 

[Under Construction]

Home
Međunarodne organizacije
Arhiv
Linkovi

 

Kad BIRATE LOPOVA... ...odaberite DŽENTLMENA!   A. Lupin III - PREDSJEDNIK PO VAŠOJ MJERI

George W. Bush - tražen zbog zločina protiv čovječanstva i planeta

Argo Secondari - pokretač Arditi del popolo

Molimo vas da otpadke odlažete na mjesta za to predviđena.

anarhizam (od anarhija - bezvlađe), struja društveno-političke misli i pokret koji osnovnim postulatom progresivnog društvenog razvitka smatra apsolutnu slobodu ličnosti i bezuvjetno i neposredno likvidiranje svake polit. vlasti, specijalno države. (Enciklopedija Leksikografskog zavoda, JLZ, Zagreb, 1966.)

 

O nama:

 

Mi smo neformalna anarhistička grupa iz Umaga. Trenutno nam je cilj objasniti ljudima što je to anarhizam, tko su anarhisti i što je zapravo anarhija. Naravno, u sklopu svega toga govorimo i o ostalim slobodarskim idejama koje su dio anarhizma, ali ne moraju obavezno biti anarhističke, to su ideje kao pacifizam, feminizam, socijalna ekologija, anti-rasizam i sl.

Kao grupa nismo pripadnici neke određene ideologije unutar anarhizma, nego šaramo među stvarima koje nama, svakome osobno, najbolje pašu i s kojima se najviše slažemo. Ja osobno sam protivnik svake ideologije i razvijam svoju osobnu revolucionarnu teoriju (vidi tekst Osobna revolucionarna teorija u galeriji tekstova).

Grupa je osnovana 19. svibnja 2001. kad smo Vedran i ja dijelili antistranačke letke prije izbora. Tada smo se na tim letcima potpisali sa "UPS! - Umaški pokret za slobodu". Od onda pokušavamo nešto raditi po Umagu. Da bi naše djelovanje bilo što češće i što djelotvornije tražimo i razvijamo naše afinitete i mogućnosti djelovanja svakoga osobno, kao i cijele grupe.

Nemamo stalno članstvo. Nemamo nikakve članske iskaznice ni ništa slično. Ne uzimamo članarine od naših (i tako nestalnih) "članova". Nitko nije ništa obavezan učiniti osim onoga što si je sam zadao u dogovoru s drugima. Ako se netko odluči na nekakvu svoju individualnu akciju onda se ona ne pripisuje grupi, nego samo njemu, bilo anonimno, pseudonimom ili imenom i prezimenom.

UPS! je u biti jedno ime za sve umaške anarhiste i simpatizere anarhizma. Neka čvršća organizacija ne postoji. Postoje razni razlozi zašto je to tako i nadam se da će se to promjenit.

 

 

Što vi možete učiniti?

Možete se više informirati o anarhizmu i ostalim slobodarskim idejama. Osim ovog postoji na internetu mnogo boljih i opširnijih sitova. Neke od njih možete naći na našoj stranici s linkovima. Nešto literature je moguće pronaći i u gradskoj knjižnici (da, i u Umaškoj). A možete se i nama obratiti.

Ako vam se cijela ta ideja oko anarhizma sviđa možete organizirati neku svoju grupu, djelovati individualno, a ako ste iz Umaga možete se i priključiti nama (ako želite).

Ako imate grupu ili organizaciju blisku našim idejama, slobodno nam se javite za suradnju. Bit će nam drago.

Mi smo uvijek otvoreni za suradnju.

 

 

Kontakt:

Za sad je jedini fiksni kontakt moja klasična i e-mail adresa. A to su:

e-mail: franko.burolo@pu.htnet.hr

add.:

Franko Burolo
Trgovačka 2
52470 Umag
HRVATSKA
 

 

Spiderman: Franko

 

 
Mi vam ne možemo dati kruha. Mi vam nudimo kvasac.
 

Home ]

Last modified: prosinac 13, 2004